1 mars 2024

Sundari Skincare

Sundari Skincare

Sundari Skincare

Sundari Skincare är ett amerikansk märke, grundat av Christy Turlington, som tillverkar naturlig och ekologisk hudvård och SPA produkter. Sundari Skincare är framtagen enligt den Ayurvediska filosofin om att skapa balans inifrån och ut. Ayurvediska filosofin inriktar sig på de tre dochorna (Docha=vår kroppsliga och mentala sammansättning), Vata (vind) – Pitta (eld & vatten) – Kapha (vatten & jord). När det kommer till hudvård står Vata för torr & känslig hy – Pitta för normal & blandhy samt Kapha för fet hy.

Sundari SKincare essential Oil VATA

Essential Oil Vata – ansiktsolja för torr och känslig hy. Innehåller bl a mandel-, sesam-, ros-, geranium- och sötapelsinolja. Olja ska vara lugnande och hjälpa till att dämpa inflammation/rodnad. Används morgon och kväll efter rengöring. Appliceras på fuktig hud. Essential Oil Vata har en doft av apelsin med lite örtigt inslag. Oljan är mycket dryg. Den är lätt att applicera och känns inte kladdig på huden. Jag upplever även att den ger en liten svalkande känsla. Mitt prov på den här oljan var ett rör med 0,8 ml. Ordinarie storlek och kostnad är 15 ml / 750 kr.

Sundari Skincare Essential Oil PITTA

Essential Oil Pitta – ansiktsolja för normal och kombinerad hy. Innehåller bl a mandel- och solrosolja, ros, sandelträ, jasmine och ylang ylang. Oljan ska ha en balanserande egenskaper. Ylang Ylang är en rätt så intensiv doft, sötaktig här med inslag av örter. Dryg, behövs väldigt lite vid applicering. Oljan går snabbt in i huden och känns inte kladdig. Mitt prov på den här oljan var ett rör med 0,8 ml. Ordinarie storlek och kostnad är 15 ml / 750 kr.

Jag upplevde faktiskt att båda de här ansiktsoljorna passade min hudtyp. Båda kändes lugnande och balanserande. Jag skulle nog dock välja Essential Oil Vata eftersom doften av den oljan tilltalade mig mest.

Sundari Skincare Comfrey Cleanser VATA

Comfrey Cleanser Vata – lätt exfolierande rengöringskräm för torr hy. Comfrey Cleanser innehåller bl a vallörtsextrakt, kamomillextrakt och jojobafröolja. Doftar inte speciellt mycket utan jag tycker doften är rätt så neutral. Konsistensen är lotionsliknande med små korn (jojoba) för en lätt exfolierande effekt. Jag har använt rengöringskrämen till kvällen. Applicerat på fuktig hud och masserat lätt in i ansiktet och därefter sköljt av med ljummet vatten. Comfrey Cleanser tar bort smuts och makeup mycket effektiv samtidigt som huden får en mycket lätt exfolierande behandling. Huden känns inte torr efter tvätt utan mycket återfuktat. Irriterar inte min känsliga hud. Som ni säkerligen vet vid det här laget så kollar jag alltid upp en produkts fullständiga innehållsförteckning/INCI 😉 Det som jag reagerar på i det här fallet är att Comfrey Cleanser visar sig innehåll silikon. Lite synd att de valt att tillsätta det i sin produkt. Mitt prov var en tub innehållande 30 ml. Ordinarie storlek och kostnad är 180 ml / 490 kr

Sundari Skincare finns tillgängligt på en del SPA anläggningar samt i webbshopen Be Your Beauty 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.