1 mars 2024

Urtekram hudvård kokos – Recension

urtekram hudvård kokos recension

I början av året lanserade danska Urtekram en ny hudvårdsserie med kokos. Schampo, balsam, spray balsam, duschgel, kroppslotion, handtvål, roll-on deo och handkräm. Produkterna är ekocertifierade av EcoCert Cosmos som Organic.

Här är de produkter jag testat ur kokos-serien:

urtekram hudvård kokos - recension

Moisturising Coconut Nectar Shampoo (250 ml ca pris 45,-) ett schampo för normalt hår med en fast gelkonsitens. Innehåller bl a kokosnektar, aloe vera, algextrakt och prästkrageextrakt. Schampot har en svag doft av kokos. Förpackningen har snäpplock och det gäller att inte trycka ut för mycket mängd åt gången. Hellre mindre i omgångar. Skapar en bra lödder i blött hår. Jag brukar schamponera i två omgångar. Jag upplever dock att håret känns lite torrt efter ursköljning så balsam efter är ett måste. I bland kan jag känna av lite torrhet i hårbotten men inget större obehag.

Ingredienser: vatten, försåpad kokosolja och majsglukos, kokosnektar (ekologisk), aloe vera(ekologisk), söt apelsinolja (ekologisk), tångextrakt(ekologiskt), prästkrageextrakt, parfym (eteriska oljor och extrakt), salt, polysackarid, vitamin E,magnoliabarkextrakt.
INCI: Aqua, cocos nucifera saccharum extract*, sodium coco sulfate, coco glucoside, aloe vera barbadensis extract*, lauryl glucoside, parfum, citrus aurantium dulcis peel oil*, laminara digita extract*, glyceryl oleate, sodium chloride, polyglyceryl-4 caprate, xanthan gum, bellis perennis flower extract, magnolia bark extract, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene (* = ingredient from Organic Farming).

Nourishing Virgin Coconut Oil Conditioner (250ml ca pris 45 KR) ett balsam med en lätt krämig konsistens som bl a innehåller aloe vera, jungfrukokosolja, och kokosnektar. Doften är den samma som på schampot. Snäpplock här med. Jag behöver inte använda stora mängder av balsamet för att mitt hår ska bli lätt att skölja ur och kamma igenom. Efter schamponering och balsam, känns håret fylligt när det torkat.

Innehåll: Vatten, aloe vera*, vegetabiliska emulgerings- och stabiliseringsmedel, glycerol**, lecitin, jungfrukokosolja*, kokosnektar*, parfym (naturliga eteriska oljor och extrakt), söt apelsinolja*, magnoliabarkextrakt, vitamin E. * = Ekologisk. ** = Tillverkad med ekologiska ingredienser.
(INCI): Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, glycerin**, cetearyl alcohol, coco-caprylate, lecithin, glyceryl caprylate, olus oil, cocos nucifera oil*, cocos nucifera saccharum extract*, sodium cetearyl sulfate, parfum, citrus aurantium dulcis peel oil*, magnolia officinalis bark extract, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients).

Nourising Virgin Coconut Oil Body Lotion (245 ml ca pris 45;-)  är en lätt kroppslotion med halvkrämig konsistens som bl a innehåller olivolja, sheasmör, aloe vera och hyalorunsyra. Flaskan (plast) kommer med pumpdosering. Jag tycker att den här lotionen återfuktar riktigt bra. Lämnar huden med en svag doft av kokos.

Ingredienser: vatten, växtbaserade emulgerings- och stabiliseringsmedel, olivolja (ekologisk),sheasmör (ekologisk), aloe vera (ekologisk),glycerol, majsstärkelse (ekologisk), aprikoskärnolja(ekologisk), kokosolja (ekologisk), jojobaolja(ekologisk), parfym (naturliga eteriska oljor och extrakt), söt apelsinolja (ekologisk), hyaluronsyra,bisabolol, magnoliabarkextrakt, vitamin E.
INCI: Aqua, olea europaea oil*, butyrospermum parkii butter*, aloe barbadensis leaf extract*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, glycerin**, zea mays starch*, coco-caprylate, glyceryl stearate se, punus armeniaca kernel oil*, glyceryl caprylate, cocos nucifera oil*, simmondsia chinensis seed oil*, cetyl alcohol, Citrus aurantium dulcis peel oil*, parfum, Bellis Perennis Flower Extract, sodium hyaluronate, bisabolol, magnolia officinalis bark extract, xanthan gum, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients)

Nourising Virgin Coconut Oil Hand Cream (75ml ca pris 29,-) en krämig handkräm som bl a innehåller aloe vera, mandelolja, sheasmör, kokosolja och hyaluronsyra. Mjukgörande och återfuktande samtidigt som den ger näring till både händer och naglar. Har en svag doft av kokos.

Ingredienser: vatten, aloe vera (ekologisk),vegetabiliska oljor, mandelolja (ekologisk),sheasmör (ekologisk), glycerol, majsstärkelse(ekologisk), zinkricinoleat, kokosolja (ekologisk),polysackarid, parfym (naturliga eteriska oljor och extrakt), söt apelsinolja (ekologisk), hyaluronsyra,hexapeptider, magnoliabarkextrakt, vitamin E.
INCI: Aqua, aloe barbabensis leaf extract*, prunus amygdalus dulcis oil*, butyrospernum parkii butter*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, glycerin**, cetyl alcohol, glyceryl stearate se, zea mays starch*, glyceryl caprylate, lysolecithin, zinc ricinoleate, cocos nucifera oil*, xanthan gum, citrus aurantium dulcis peel oil*, parfum, sodium hyaluronate, hexapeptide-11, magnolia officinalis bark extract, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients)

Roll-On Cream Deo Coconut (50 ml ca pris 35,-) – den här krämdeon innehåller bl a aloe vera, sheasmör, sötapelsinolja, kokosolja, jojobaolja och hyaluronsyra.  ”Heapeptider aphabisadolol minskar bakteriellaaktivitet. Trietylcitrat och zinkricinoleat ger deoeffekt”.  Det är en krämdeo så konsistensen är lite mjölkig/krämig och tar lite längre tid på sig att torka. Jag tycker att den här deon är helt ok. Den håller fräscht och den svaga doften av kokos håller i sig genom hela dagen. Den är mild för det känsliga området under armarna.

Ingredienser: vatten, aloe vera, trietylcitrat,mandelolja, vegetabiliska oljor, glycerol, sheasmör,majsstärkelse, zinkricinoleat, söt apelsinolja,kokosolja, jojobaolja, hyaluronsyra, hexapeptid-11,bisabolol, parfym (naturliga eteriska oljor och extrakt), magnoliabarkextrakt, vitamin E. Tillverkad med ekologiska ingredienser.
INCI: Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, triethyl citrate, prunus amygdalus dulcis oil*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, glycerin**, butyrospermum parkii butter*, zea mays starch*, zinc ricinoleate, glyceryl caprylate, cocos nucifera oil*, simmondsia chinensis seed oil*, citrus aurantium dulcis peel oil*, parfum, magnolie officinalis bark extract, sodium hyaluronate, hexapeptide-11, bisabolol, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients).

Sammanfattningsvis tycker jag så här:  Urtekram är tydliga med att lista innehållet. Deras produkter har bra tillgänglighet för konsumenterna.  Stormarknader, livsmedelsbutiker samt hälsokostbutiker och nätbutiker. Produkterna håller hög kvalité innehållsmässigt. Bra basprodukter till budgetpris. Kokosserien har en mycket mild kokosdoft vilket för mig är positivt. Jag gillar doften av kokos men många gånger kan den bli lite väl intensiv i hudvårdsprodukter.

*inlägget innehåller egna köp & pressprover*

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.