1 mars 2024

Recension – Clean Face Canola rengöring

recension clean face canola rengöring
Eco Clean Face Canola rengöring från svenska Care of Gerd.

recension clean face canola

Eco Clean Face Canola rengöring för normal till torr hud samt den torra och mogna huden. Rengöringens bas är rapsolja. Innehåller även bl a ricinolja, glycerin, sheasmör, bivax och pepparmyntsolja. Konsistensen är fyllig och krämig. Jag applicerar den på torr hud (en del väljer fuktad hud) och masserar in den lätt. Sköljer sedan av med ljummet vatten. Eco Face Canola rengöring tar effektivt bort smuts och även makeup utan att torka ut huden. Pepparmyntsolja som är längst ner på ingredienslistan är perfekt i sin styrka för att ge huden en mycket mild svalkande känsla och en doft som får mig att tänka på polkagris 

Kommer i tubformat med snäpplock. Själva tuben är mjuk och lätt att klämma på (viktigt för oss som har svårt med styrkan i händerna). Förpackningen är tillverkad av miljövänlig plast från sockerrör. Stor tub på 200ml till priset av ca 191 kr gör den här rengöring till ett bra köp för plånboken oxå, utan att behöva ge avkall på högklassigt innehåll. Min knepiga hud gillar den, (vilket då är ett gott betyg ur mina ögon sett)!

Inci/Ingredienser: Aqua, Brassica Napus Seed Oil (rapsolja), Ricinus Communis Seed Oil (ricinolja), Potassium Olivoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Oleate, Glycerin (glycerin), Butyrospermum Parkii Butter (sheasmör), Cera Alba (bivax), Glyceryl Caprylate, Cupressus Sempervirens Oil (cypress), Mentha Piperita Oil (pepparmynta).

Share some blog love

2 tankar på “Recension – Clean Face Canola rengöring

 1. Visst är det roligt med fler svenska aktörer inom genren ekologisk/ naturlig hudvård. Din recension gjorde mig nyfiken på att prova den. Min rosacea har bråkat nu i några veckor men börjar nu bli under kontroll igen. Tror du att den här rengöringen skulle kunna passa en sån hud? Om jag minns rätt så har väl du också en problematisk hud?
  Trevlig helg till dig
  Hälsningar Mona

  1. Tack Mona! Trevlig Helg till dig med =)
   Jo, jag har också en knepig hud. Hudläkare har konstaterat lättare variant av rosacea. Med ett samlingsord har jag en ”reaktiv hudtyp” (Huden känns stram, svider, rodnar, fjällning och utvecklar lätt allergiska reaktioner.) Där även psoriasis, eksem och allergiska reaktioner/besvär finns med. Det lustiga (inte så lustigt kanske) är att produkter som sägs vara anpassade för en Rosacea hud oftast inte alls passar min hud. Så himla svårt att hitta rätt!
   Men får att återgå till din fråga 😉 Jag upplever ju att den här rengöring inte ger mig några obehag utan känns riktigt skön på huden under tvätt och efter. Det finns ju små rese – prova-på tuber som jag skulle rekommendera att du kanske testar först, för att vara på den säkrare sidan =)

   Stor kram till Dalarna Skönhetsbloggare =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.