5 december 2023

Natural Remedy Critical Repair Cream

Natural Remedy Critical Repair Cream kommer från det amerikanska SPA-märket BCL  – be | care | love –. BCL ägs av Jason Freeman som startade SPA ORGANICS. Produkterna tillverkas i Californien. SPA ORGANICS produkter innehåller inga animaliska ingredienser eller parabener. Är ej testat på djur. Innehåller certifierade ekologiska (råvaror) ingredienser.

 

Critical Repair Cream är en kräm för torr och sprucken hud som ska ge djupgående fukt med koncentrerade naturliga ingredienser. Passa perfekt till torra och spruckna hälar, fötter, armbågar, torra nagelband och naturligtvis även till händerna. Hjälper till att återställa hudens fuktbarriär.

Innehåller bl.a. Olivolja, Mandelolja, Solrosolja, Jojoba, Sheasmör, Arganolja, Pepparmint, Aloe Vera, Citron, Arnica, Tea Tree och Vitamin B5. Fullständigt listat innehåll (INCI) finns inte att hitta någonstans online (vilket är ett stort minus). Så jag har tagit ett foto av tubens information, där allt står dokumenterat (se slutet av inlägget).

Krämen har en frisk blommig ganska intensiv doft, jag tycker den doftar en aning syntetisk. Konsistens är tjock som salva. Vid applicering smälter den och jag upplever känslan av silikon, den ger huden en supermjuk hinna utan att kladda. Detta gör det också lätt att massera in den ordentligt. Jag har använt den här krämen mest till fötterna. Krämen ger bra smörj till torra och spruckna områden. Att smörja in nagelbanden både på tårna och fingrarna passar den perfekt till. De blir mjuka och återfuktad.

Critical Repair Cream kommer i tub med snäpplock.Tuben innehåller 89 ml ca pris 179 kr Krämen är väldigt dryg. Det framgår inte hur stor andel som är naturlig och ekologisk av krämens ingredienser. Så jag drar slutsatsen, efter att läst innehållslistan, att den nog inte är 100% naturlig men har dock högt innehåll av ekologiskt certifierade råvaror.

detta inlägg innehåller pressprov

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.