28 maj 2024

P’ure Papaya Care Multiprodukter

Ett märke med multiprodukter från Australien. Produkternas huvudingrediens är fermenterad papaya. Fermenterad papaya/pawpaw sägs innehålla stora mängd vitaminer och mineraler.  

Fermenterad papaya/pawpaw innehåller också ett enzym med namnet papain som agerar som en mycket skonsam exfoliator och tar bort döda hudceller. Produkterna är 100% naturliga och är NaTrue-certifierade som Natural Cosmetics. Innehåller inga syntetiska ingredienser som t ex parabener, parfymer, sulfater eller färgämnen. Produkterna är också fria från mineraloljor, alkohol och vatten. Jag har testat två av deras produkter.

Ointment Paw Paw with Calendula

En salva som ska återställer, mjukgöra och skydda. Ska vara bra för torr, sprucken och irriterad hud. Även användas vid blöjbyte samt små sår. Papaya Ointment innehåller bl a sheasmör, macadamiaolja, jojobaolja, fermenterad papaya, bivax och ringblomma.

Konsistent och doft

Konsistensen påminner mycket om traditionella vaselin. Vid kyla kan salvan bli fastare och vid värme lite lösare. Mycket mjuk att att applicera och dryg då det inte behövs speciellt mycket. Salvan känns rätt så fet på huden först men absorberas efter en stund. Salvan lägger sig som ett tunt skyddande lager på huden. Salvans doft är lite tropisk söt-besk. Den här salvan passar bra för riktigt torra partier så väl som händerna före sänggående. Jag har inte använt salvan i ansiktet men på kroppen har det varit behaglig och givit en viss lindring vid irritation samt påskyndad läkningen av en del eksem.

Ingredienser/INCI: Butyrospermum parkii (Shea butter), Macadamia ternifolia oil, Simmondsia chinensis (Jojoba) oil, Carica papaya (Papaya) ferment (60 mg/g), D Alpha Tocopherol (Vitamin E), Tribehenin (derived from Brassica napus), Sorbitan olivate (Olive derived emulsifier), Beeswax ,Fragrance (naturally derived), Styrax benzoin resinoid, Calendula officinalis flower extract.

P’ure Papaya Care Multiprodukter

P’ure Papaya Care Ointment 25 g ca pris 125 kr

Vapour Balm Eucalyptus & Lemon Myrtle with Paw Paw

En salva med eteriska oljor som ska ge lugnande, värmande effekt samt hjälpa till att öppna luftvägarna. Att användas för att lindra vid t ex  förkylningssymtom som täppt näsa. Appliceras och smörjs in på bröst och rygg för att underlätta andningen. Vid kroppsvärme avger salvan ånga som kan ge lindring vid inandning.

Vapour Balm är fri från både Menthol och Camphor (som kan utlösa ett inflammatoriskt tillstånd hos barn). Innehåller eteriska oljor från Eukalyptus, Rosalina ( även kallad Lavendel Tea Tree), Peppermint och citron myrten. Innehåller även bl a kokosolja, sheasmör, bivax och fermenterad paw paw.

 Konsistens och doft

Typ samma konsistens som på Ointment salva. Salvan har ingen stark doft utan mer en mildare blandning av eukalyptus, pepparmynta och söt citron som trots det ger en frisk  doft. som underlättar andningen. Mjuk och lätt att smörja in på huden. Perfekt när man känner en förkylning är på G eller när den brutit ut. Även vid hosta och täppt näsa. Jag brukar applicera på bröstet då kroppsvärmen bidrar med att det skapar en ångande frisk doft. Även lite under näsan vid näsborrarna. Ibland har jag använt den vid spända muskler (spänningsvärk) i t ex nacken då den ger en värmande känsla och får i gång blodtillförseln vilket kan ge en viss lindring.

Ingredienser/INCI: Cocos nucifera (Coconut) Oil, Butyrospermum parkii (Shea Butter),Beeswax, Eucalyptus radiata (Eucalyptus Australiana), Melaleuca ericifolia Smith (Lavendel Tea Tree) Oil, Eucalyptus dives Schauer (Peppermint), Carica papaya (paw paw) ferment, Backhousia citrodora F.Muell, (Lemon Myrtle), d alpha tocopherol (Vitamin E).

P’ure Papaya Care Multiprodukter

P’ure Papapya Vapour Balm 25 g ca pris 149 kr

FAKTA: Pawpaw (papaw) and Papaya are the same species but two very different fruit. Papaya has red flesh, while pawpaw is yellow, however in Australia the term papaya refers to both fruit

Märket P’ure Papaya Care finns bl a hos Happy Food Store, jordklok.se, happygreen.se, m fl 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.