5 mars 2024

City CC Cream med solskyddsfaktor

City CC Cream med solskyddsfaktor

Till en början när det lettiska ekomärket Mádara kom så hade deras produkter inslag av gräs och åter gräs, vilket inte riktigt tilltalade mig. Men under åren har de utvecklats och deras produkter har fått en högre standard och borta är den tidigare ”gräs”-doften. 

Jag har testat lite produkter tidigare ur deras sortiment och kanske inte varit så där övervägande exalterad ;). Länge har jag också velat fram och tillbaka med att beställa hem Mádaras färgade City CC Cream med solskyddsfaktor 15. I samband med att jag beställde hem solkrämer så la jag ner en CC Cream i varukorgen också. Det var extraerbjudande och priset var lockande så jag slog till. Det ångrar jag inte!

City CC Cream med solskyddsfaktor

City CC Cream Antipollution ska fungera som en tonad fuktkräm. Mádaras City CC Cream (CC = Correcting Cream) ska hjälpa till att dämpa rodnader, mindre ojämnheten samt ge huden skydd mot föroreningar, tilltäppta porer och inflammation. Innehåller bredspektrum UVA/UVB skydd samt fuktgivande hyaluronsyra. Kan användas direkt på huden eller över fuktighets/dagkräm. Finns i två nyanser Light Beige och Medium Beige. Innehåller SPF 15.

Konsistens och känsla

City CC Cream kommer i tub med spetsig topp. Jag gillar den här varianten då man inte kan få för stor mängd på en gång utan lättare kan dosera lagom mängd. Konsistensen är fyllig och lite krämig. Doftar milt med mjuk chokladdoft. Silkeslen på huden och väldigt lätt att applicera. Smälter bra ihop med den egna hudnyansen och utan att vara tung eller heltäckande ger den i alla fall en bra täckande effekt och reflekterar bort ”skavanker”. 

City CC Cream med solskyddsfaktor

City CC Cream ger huden mycket fukt som håller bra under en hel dag. Huden får ett fräschare utseende med en mycket naturlig finish. 

City CC Cream med SPF

Jag applicerar oftast City CC Cream efter jag har grundat med ansiktsolja/fuktkräm för att ge huden maximal fukt. Om man har blandhy eller lite fetare hy kanske det kan vara lämpligare att applicera City CC Cream utan någon förstärkning under.

Mádara City CC Cream Anti Pollution SPF 15 Medium Beige [40 ml ca pris 295 kr]

Ingrediens/INCI: Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice*, Dicaprylyl Carbonate, Isoamyl Laurate, Zinc Oxide, Glycerin**, Sorbitan Olivate, CI 77891 (Titanium dioxide)***, Cera Alba (Bees Wax)*, Lecithin, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Silica, Aqua/Water, Cellulose, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Extract*, Hypericum Perforatum (St. John’s Wort) Extract*, Camellia Sinensis Leaf Extract, Quercus Robur (Oak) Bark Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Sodium Chloride, Sorbitan Caprylate, Palmitic Acid, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Stearic Acid, Propanediol, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron oxides)***, Benzoic Acid, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Sodium Phytate, Tocopherol (Vitamin E), Vanillin, Potassium Hydroxide.
* Ingredients from Organic Farming 
** Natural essential oils
*** Pure mineral pigmentsShare some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.