26 maj 2024

Neutral hudvårdsserie Lavera Naturkosmetik

Neutrala hudvårdsprodukter Lavera Naturkosmetik

Lavera är ett tyskt märke som tillverkar naturkosmetik. Ekologiska och naturliga produkter, både hudvård, hårvård och makeup. De är NaTrue certifierade och många produkter är veganska samt har olika serier i sin hudvård. Bl a en Neutral hudvårdsserie. 

Neutral hudvårdsserie

Doftfria produkter även utan eteriska oljor. Passar för alla som vill ha doftfri hudvård och speciellt för oss med eksem och riktigt känslig reaktiv hud. De finns produkter i Baby & Kindern Neutral som naturligtvis även passa vuxna. Även ansiktsprodukter och kroppsprodukter i Neutral serien.

Fuktighetskräm och Dusch-/Schampo Neutral

Jag fick tag i dess två doftfria och parfymfria produkter, en fuktkräm och en duschkräm från Lavera Baby & Kinder Neutral vid ett besök på Happy Foodstore. Jag lovar er att det är jättesvårt att få tag i naturlig och ekologisk helt parfym och doftfri (utan eteriska oljor) hudvård i butiker. Framför allt till ett överkomligt pris. Blev jätteglad när jag såg dessa på hyllorna!

Baby & Kinder Neutral Extra Sensitive Moistursing Cream

Att den tillhör Baby & Kinder sortimentet betyder inte att den fungerar lika bra för vuxna med extra känslig hud. Den här fuktkrämen kommer i tub med snäpplock. Innehåller bl a nattljusolja och sheasmör. Ska ge den känsliga huden skydd och förhindra uttorkning. 

Neutrala hudvårdsprodukter Lavera Naturkosmetik

Krämen är fyllig och ger huden en mjuk och rejält återfuktad känsla. Jag använder Extra Sensitive Moisturising Cream som dagkräm och den håller huden återfuktad hela dagen. Kan naturligtvis användas på kroppen också. Men är fantastisk bra som en fuktighetskräm till ansiktet när huden behöver lugnas och skriker efter fukt.

Lavera naturkosmetik Baby & Kinder Neutral Extra Sensitive Moisturising Cream 75 ml ca pris 99 kr

Ingredienser (INCI): Water (Aqua), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Glycerin, Alcohol*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Glyceryl Stearate Citrate, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Xanthan Gum, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Potassium Cetyl Phosphate, Glyceryl Oleate, Rhus Verniciflua Peel Wax, Hydrogenated Castor Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate. * = ekologisk.

Baby & Kinder Neutral Wash Lotion & Shampoo

Kommer i plasttub med snäpplock. Innehåller bla Aloe Vera och nattljusolja. Konsistensen är gel-aktig och är tvålfri. Ska rengöra milt och vara snäll mot hårbotten. Innehåller återfuktande ingredienser som ska skyddar mot uttorkning. 

Neutrala hudvårdsprodukter Lavera Naturkosmetik

Löddrar lite och känns svalkande och mild på kroppen. Huden känns inte uttorkad efter tvätt. Jag har även använt den till att tvätta håret med. Fungerade helt ok. Kände inte av någon torrhet eller klåda i hårbotten. 

Lavera Baby & Kinder Wash Lotion & Shampoo 200 ml ca pris 83 kr

Ingredients CTFA/INCI: Water (Aqua), Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Aloe, Barbadensis Leaf Juice*, Sea Salt (Maris Sal), Oenothera Biennis (Evening, Primrose) Oil*, Sodium PCA, Sodium Lactate, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Dipotassium Glycyrrhizate * ingredients from certified organic agriculture

Lavera Naturkosmetik var ett av de märken jag först började använda när jag gick över till mer naturliga produkter. Då fanns det att köpa Lavera produkter i många hälsokostbutiker. Men sen vet jag inte riktigt vad som hände …. det blev jättesvårt att få tag i märket här i Sverige. Nu finns det att få tag i hos ett fåtal svenska webbshoppar och naturligtvis utländska onlinebutiker. Bor man eller besöker Stockholm kan man kolla in på Happy Food Store på Sveavägen. De har nämligen många av Laveras produkter och även Laveras Makeup. 

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.