16 april 2024

Doftfri hudvård från Green People

Doftfri hudvård från Green People

Green People Organic Lifestyle är ett brittiskt ekologiskt hudvårdsmärke som har funnits i över 20 år men som tyvärr är rätt så svårt att få tag i här i Sverige. Apotea är en av de få butiker som i alla fall satsat på att ha märket i sitt sortiment. Inte alla produkter med i alla fall lite. Green People har hudvård samt hårvårdsprodukter. De har bl a en serie inriktad för känslig hud (eksem, psoriasis) som är helt doftfri och som tilltalar mig. Om ni söker på Green People i sökrutan till höger i sidopanelen så kan ni läsa om de produkterna jag tidigare testat från just det märket.

Scent Free Cleanser and Makeup Remover

Helt doftfri och fri från eteriska oljor är denna ansiktsrengöring som även kan användas att ta bort ögonmakeup med. Förpackningen är airless-pump. Vilket är smidigt, hygieniskt och brukar fungera så man kan utnyttja in till sista droppen av innehållet. Konsistensen är som en fyllig lite krämig lotion. Innehåller bl a olivolja, solrosolja, sheasmör, jojobaolja och ringblomma.

Användning

Jag brukar variera med att applicera rengöringen på torr respektive fuktat hud. Det fungerar lika bra på båda sätten. Sköljer sedan av med ljummet vatten. Till att ta bort ögonmakeup fuktar jag först en bomullsrondell lite innan jag trycker ut en liten mängd rengöring. Den tar skonsamt bort ögonmakeup utan att svida eller irritera ögonen. Rengör ansiktet från smuts och makeup utan att kännas uttorkande eller irriterande.

Jag gillar den här rengöring. Den är mjuk och len att smörja in, lätt att skölja av, är effektiv men snäll mot huden och helt utan doft. Jag kommer definitivt att köpa den flera gånger och rekommenderar den varmt till er som söker efter rengöringar helt utan doft och ekologiska oavsett anledning =) 

Doftfri hudvård från Green People

Green People Organic Lifestyle – Scent-Free Cleanser & Make-Up Remover – 150 ml ca pris 189 kr (apotea.se) 

Ingredienser/INCI: Aqua (Spring Water), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Glycerin* (Vegetable Derived), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*^, Squalane (From Olive Oil), Cetyl Alcohol (Emulsifying Plant Wax), Cetearyl Glucoside (Plant Derived Emulsifier), Cetearyl Alcohol (Emulsifying Plant Wax), Elaeis Guineensis (Palm) Oil*^, Glyceryl Stearate (Plant Derived Emulsifier), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract*, Hydrolysed Jojoba Esters (From Jojoba Oil), Sodium Stearoyl Glutamate (Plant Derived Emulsifier), Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Sorbic Acid. *91.6% Organic ^Fairly Traded – Vegan
Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.