14 april 2024

Kora Organics Tumeric Glow Moisturizer

Kora Organics Tumeric Glow Moisturizer

Kora Organics Tumeric Glow Moisturizer

”En närande, djupt återfuktande, ekologisk och mjukgörande crème med en specifikt framtagen liposom som riktar in sig mot hyperpigmenteringar, mörka fläckar, glåmighet samt fina linjer och rynkor.

Tack vare ekologisk gurkmeja, lakrits, mikroalger, ökendadel-, nypon- och maracuja oljor verkar formulan lystergivande, arbetar med fasthet och mjukgör din hud. Med hjälp av denna potenta liposom, som bäst beskrivs som ett leveranssystem bestående av lipider, som bär de aktiva ingredienserna ner i huden och förser den med näringsämnen för synbart hälsosam hud fylld av lyster. ”

Kora Organics Tumeric Glow Moisturizer

Med andra ord ska den tillföra fukt som ska hjälpa till att huden en jämnare yta. Samt förebygga fina linjer och rynkor. Väldigt lyxig burk och innehållet sägs ju också vara av lyxigare kvalité 😉 50 ml ca pris 679 kr (refill ca 529 kr). Jag hade spanat in denna tidigare men priset :O När den dök upp på en bloppis till ett väldigt reducerat pris slog jag till direkt och hade turen att ingen hann före 😉 det var i augusti i år. 

Tumeric Glow Moisturizer

Det har en fin gulaktig färg som jag utgår kommer från gurkmejan. Doftar milt och doften påminner om den från gurkmeja. Konsistensen är fyllig och mjukt krämig. Basen är aloe vera juice samt en hel del härliga oljor som bl a från avokado och nyponrosfrö. Ganska lång lista men mestadels i alla fall välgörande ingredienser. 

Kora Organics Tumeric Glow Moisturizer

Burken är vacker men ganska stor. Där själva refillen passar in är det ju väldigt litet utrymme jämfört med omkretsen på burken. Jag är ju en sådan person som gärna vill återanvända fina burkar och förpackningar men den rymmer ju inte speciellt mycket 😉

Så vad tycker jag om effekten, känslan mm

Jag gillar den. Men upplever att om jag applicerar den direkt på ansikte, eller med bara ett serum under så får jag inte den maximala mjuka och återfuktande känslan som många upplever. Däremot om jag tar lite ansiktsolja eller oljeserum innan och sen applicerar lite av Tumeric Glow så blir känslan en ljuvlig upplevelse. Krämen har ju en gulaktig färg men kan ju inte direkt påstå att den ger huden någon färg. Dock tycker jag att huden får en väldigt fin naturligt matt glowig finish. Om det nu låter vettigt.

Skulle jag köpa igen? 

Till ett reducerat pris ja det skulle jag nog säkert göra. Till ordinarie pris eller påfyllning; nej. Krämen är väldigt skön men det priset är väldigt högt. Men absolut denna Tumeric Glow Moisturizer från Kora Organic är lyxig  både effekt- och prismässigt!

Kora Organic Tumeric Moisturizer
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Glycerin^, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Balanites Roxburghii Seed Oil*, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Cetearyl Alcohol, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Lactobacillus Ferment, Water/Aqua/Eau, Potassium Cetyl Phosphate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Passiflora Edulis (Maracuja) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Oryza Sativa (Rice) Extract*, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables, Lactobacillus, Sorbitan Stearate, Ascorbyl Glucoside, Calendula Officinalis Flower Extract*, Lactobacillus/Arundinaria Gigantea Leaf Ferment Filtrate, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Oil*, Bidens Pilosa Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Potassium Sorbate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Cetyl Alcohol, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Phospholipids, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Saccharomyces Lysate Extract, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Mentha Piperita (Peppermint Indian) Leaf Oil*, Potassium Phosphate, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Morinda Citrifolia Fruit Extract*, Yeast Powder, Sodium Phytate, Cylindrotheca Fusiformis Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Cananga Odorata Flower Oil, Juniperus Virginiana (Cedarwood) Oil, Lactic Acid, Leuconostoc Ferment Filtrate, Tocopherol , Bisabolol, Citrine Extract, Quartz, Soybean Peroxidase, Superoxide Dismutase, Alcohol, Citral**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**. *Ingredients from Organic Farming **From essential oils ^ Made using organic ingredients

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.