26 maj 2024

Reparative Skincare Alga Cicosa

Reparative Skincare Alga Cicosa

Reparative Skincare Alga Cicosa

 

Franska märket Laboratoires Biarritz som jag tror de flesta känner igen namnet, då de har en solskyddsserie Alga Maris. Men den har så mycket mer är den serien. Bland annat denna Reperative Skincare Alga Cicosa

Alga Cicosa® hudvårdsprodukter innehåller det patenterade Alga Sendatu® extraktet, som stimulerar reparationen av hudens ytskikt: främjar regenerering av epidermis och återställande av skyddsskiktet (in vitro och ex vivo). Alga-Sendatu® den patenterade reparerande aktiva ingrediensen främjar reparationen av de övre hudlagren och återställningen av barriärfunktionen. 

En serie för den mycket känsliga huden som behöver hjälp med att lindra och läka irritationer, klåda, torrhet, hudsprickor. Alga Cicosa är en hudvårdsserie som är, oparfymerad, alkoholfri och ska hjälpa till att lugna och läka och skydda en skadad hud.

Jag har köpt två produkter till att börja med. Lip Balm och Hand Cream

Reparative Lip Balm 

Kommer i tub med applikator. Innehåller bl a ricinolja, polyglycerider av vegetabiliskt ursprung och ekologiskt glycerin. Läppbalmet ska hjälpa till att vårda och stärka barriär skyddet samt ge omedelbar lindring vid spruckna och irriterade läppar.

Min upplevelse

Praktisk tub som man klämmer upp en liten mängd och applicerar med applikatorn. Konsistent är ett riktigt fylligt balm, kan jämföras med den fyllighet som rent vitt vaselin har. Den är väldigt mjuk och skön att applicera och ger en skön mjukgörande och lugnande känsla direkt. Innehåller inget vatten så perfekt även när det är riktigt kallt ute.

Reparative Skincare Alga Cicosa

Jag brukar reagera på lip balm som innehåller ricinolja, oftast med kli i halsen och tungan. Men jag har inte känt några sådana irritationer av den här. 

Reperative Hand Cream 

Kommer i tub med snäpplock. Ska lugna samt reparera  irritationer, torra och spruckna händer samt ge en snabb lindring. Innehåller bl a hyaluronsyra, alfa-bisabolol,  aloe vera, glycerin, kokosnötolja, sheasmör, gurkörtsolja och essentiella fettsyror av vegetabiliskt ursprung.

Min upplevelse

Blev förvånad (positivt) över att handkrämen var så rik (fyllig) i sin konsistens, lite som en salva.Den är väldigt skön att applicera och smörja in och man behöver bara en liten klick. Jag vet inte om det är för att den påminner om en salva som den genast känns lindrande på huden vid små sår och eksem. Jag säger salva men den är inte kladdigt fet utan med skyddande genom sin fylliga men ändå smidiga konsistens.

Jag har faktiskt använt denna krämen att smörja in på benen då det helt plötsligt började klia och irritera på benen, speciellt högra benet. Vips så såg det ut som en form av nässelutslag som kliade någon fruktansvärt. Jag började smörja ett tunt lager med handkrämen på de utsatta ställena och det gav faktiskt en lugnande effekt. Så nu fortsätter jag tills allt är läkt och helt borta.

Algo Cicosa Lip Balm
Ricinus Communis Seed Oil*, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, C10-18 Triglycerides, Glycerin**, Glyceryl Behenate, Glyceryl Stearate, Aqua, Hydrogenated Castor Oil, Gelidium Sesquipedale Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Sodium Benzoate, Citric Acid, Potassium Sorbate *Ingredients from organic farming **Made using organic ingredients 99,9 % totalt med naturligt ursprung. 43,8 % av ingredienserna kommer från ekologisk odling.

Alga Cicosa Hand Cream
Aqua, Glycerin, Coco-Caprylate/Caprate, Butyrospermum Parkii Butter*, Cocos Nucifera Oil*, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Borago Officinalis Seed Oil*, Cera Alba*, Magnesium Sulfate, Propanediol, Gelidium Sesquipedale Extract, Linoleic Acid, Sodium Levulinate, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Oleic Acid, Tocopherol, Bisabolol*, Citric Acid, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Palmitic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Stearic Acid, Linolenic Acid  *Ekologiskt 100 % totalt med naturligt ursprung. 36 % av ingredienserna totalt kommer från ekologisk odling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.