26 maj 2024

Höjdpunkterna år 2022

Höjdpunkterna år 2022

Inledning

Jag kör vidare på teman årets höjdpunkter mot tidigare ‘årets favoriter’.  Lite bredare område som inkluderar både hudvård, makeup och händelser samt nyheter. 

2022 var det återigen öppet för alla de härliga skönhetsmässorna som legat på is under corona restriktionen. Startade faktisk med Organic Beauty Awards i maj och avslutades med Stockholm Beauty Week på Grand Hotel den 22 november. Däremellan var det Stockholm Beauty Week också i maj, Hud och Kosmetik Mässan i september, Green Beauty Day i oktober, Allt För Hälsan samt Release Event för märket SantaVerde Naturkosmetik i november.

När det kommer till produkter tänker jag lista de produkter jag använt mig flitigast av under 2022. Jag har naturligtvis även använt andra produkter jag tyckt bra om under året som gått men då skulle inlägget bli väldigt långt om jag skulle lista alla. En del finns redan upplagda som recensioner här på bloggen och Instagram. Andra har jag inte hunnit lägga upp några recensioner på ännu men det kommer framför. 

Hudvård

Höjdpunkterna år 2022

 • Midnatttsserum – Grevinnans Rum                            recension  
 • Face Moisturizer – Grevinnans Rum                          recension  
 • Face Cleansing Oil/Milk – Grevinnans Rum              recension 
 • Tumeric Glow Moisturizer –  Kora Organic               recension 
 • Face Oil med bl a neroli – Moonsun Organic           recension 
 • Face Balm Antioxidant – Organics by Sara               recension 
 • Lip Balm  Alga Cicosa  Laboratorie Biarritz             recension
 • Hand Cream  Alga Cicosa – Laboratorie Biarritz     recension 
SOL

Höjdpunkterna år 2022

Natural Mineral Sun Cream for Face & Body SPF 30 +  SPF 50 + Lip Balm SPF 20 – Beach Kind  recension 

Makeup

Höjdpunkterna år 2022

 • Compact Foundation Milk – Maria Åkerberg
 • Liquid Foundation Fair Beige – Maria Åkerberg
 • Rouge Rose – Annabelle Minerals
 • Bronzer Healty Glow Sun Powder Light Matte – EstelleThild
 • Long Lash Mascara – Inika Organics
 • Endless Lashes Mascara – Lavera Naturkosmetik

Ögonskuggor har jag nog använt mig blandat av de jag har. Har märkt dock att jag detta år dragits till lila tonad makeup en hel del. Samt under de sista månader av året även fastnat för grönt och rosa tillsammans. De märken jag har ögonskuggor/pennor från är Maria Åkerberg, Inika, EstelleThild, Couleur Caramel, PuroBio, ZAO, Tikei Mineralmakeup , Lavera, Beneco och und Gretel

Doft

Höjdpunkterna år 2022

Jag har mest använt mig av alla de små parfymtester jag samlat på mig. Testerna kommer både från Fiilit du Voyage  och Aimee de Mars Har hittat många favoriter där 😉 

Höjdpunkterna år 2022

Sen har en helt ny doft hoppat in så är i slutet av året 😉 Viola Parfymolja 

Nyheter 2022

Naturligtvis har det kommit en hel del nyheter från de olika märkena samt även nya märken. Tänkte nämna några här. Det tyska Naturkosmetik märket SantaVerde , med produkter baserade på ren Aloe Vera Juice, lanserades i Sverige i slutet av året.

I slutet av året lanserades också ett svenskt märke Floranie  som satsar på ren CBD och CBG i sina hudvårdsprodukter. Först ut en ansiktsolja med 10% ren CBD och 0,2% CBG. Jag har naturligtvis  provtestat den lite direkt när jag fick hem den 😉 Men recension kommer efter nyår. Jag jobbar även på ett inlägg ‘Produkter att testa 2023’, där jag kommer attvisa och nämna fler produkter som jag kommer starta det nya året med att testa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.