19 april 2024

Ansiktsvård vid kyla – Mina tips!

ansiktsvård vid kyla

Minus 18 grader Celsius – mina tips för ansiktsvård vid kyla

18minusgrader

Ja nu är den här i Stockholm, snön och kylan! Temperaturen har sjunkit ganska så rejält de senaste dagarna. När det visar -18 ° Celsius samt att det blåser så det känns som -23 °C så gäller en gyllene regel för mig.  Absolut inget som innehåller vatten får appliceras i ansikte på morgonen! På kvällen använder jag min vanliga ansiktsrengöring men tillsätter lite extra olja innan nattkrämen. På morgon är det bara produkter utan vatten som jag använder till ansiktet. Även makeup, flytande foundation som normalt skyddar huden väldigt bra innehåller ju vatten och trots att jag grundar med produkter utan vatten så känner jag att jag löper linan ut och använder compact foundation istället, speciellt när temperaturen sjunker under -5°C. 

Här är mitt tips på ansiktsvård vid kyla. Undvik att tvätta ansiktet med vatten på morgonen. Applicera först olja i ansiktet sedan ansiktsbalm (eller kräm men utan vatten), ovanpå det smörj gärna in lite Protecting Oil Outdoor.  Det ger huden en mycket bra grundbas/skydd för att sen applicera makeupen.

ansiktsvård vid kyla

De produkter jag använder just nu är bl a dessa Argan Oil (Loelle), Face Balm Rose, Face Balm Gentle och Protecting Oil Outdoor (Maria Åkerberg.). Till läpparna använder jag både Face Balm Gentle och Face Balm Rose.

Jag vill passa på i det här inlägget och säga att det kommer att dyka upp massor av inlägg framöver. Jag har sååååå mycket roligt att dela med mig av. Dock har det varit lite segt på skrivandet och det beror bl a på att den här kylan gör att mina leder strejkar och det är ju bra att ha fingrar som vill samarbeta med tangentbordet 😉 

Vi hörs snart igen =) Ha en riktigt fin helg och ta hand om er och er hud på bästa sätt!

/2~2016

Share some blog love

2 tankar på “Ansiktsvård vid kyla – Mina tips!

  1. Jag kan gissa delvis vad de kommande inläggen ska handla om. 😉 Det känns som man inte landat riktigt efter allt roligt. 🙂

    Hoppas lederna mår bättre snart och det blir ite varmare igen. Här har vi -23 idag! Gahh! Men det blir ju ofta lite kallare här ute på landet och med de öppna fälten också, så förhoppningvis inte lika kallt hos dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.