26 maj 2024

Marilou Bio Eau Micellaire face and eyes

Marilou Bio Eau Micellaire face and eyes

Marilou Bio Eau Micellaire face and eyes

Marilou Bio Eau Micellaire – ”Micellärvatten med partiklar som drar till sig orenheter och makeup utan att torka ut huden”

Jag har testat några Micellära rengöringprodukter tidigare. En praktisk produkt om man inte har tillgång till vatten, då den rengör och tar bort makeup både från ansikte och ögon skonsamt. Jag har främst använt de micellära rengöringarna för att ta bort ögonmakeup med.

Marilou Bio Eau Micellaire face and eyes – 125 ml ca pris 109kr, kommer i en rundformad plastflaska och innehåller bl a blåklintblomsvatten, rosenblomsvatten och näckrosrotsextrakt (sista ingrediensen på listan). Doften är mild och frisk med inslag av rosor. Eftersom jag mest använt den till att avlägsna ögonmakeup med så har den varit dryg. Jag har fuktat en bomullstuss med det micellära vattnet och sedan tagit bort ögonmejken med tussen. Beroende på hur mycket makeup och hur mycket pigment den innehållit kan jag behöva upprepa med en ny fuktad bomullstuss. Den har effektivt tagit bort mascara, eyeliner och ögonskugga, utan att jag har behövt gnugga. Jag har inte upplevt några svidande ögon utan den har känts mild och svalkande.

Ingredinser/INCI: Aqua (water), Centeaurea cyanus flower water*, Glycerin, Rosa damascena flower water*, Capylyl/capryl glucoside, Sodium benzoate, Decyl glucoside, Levulinic acid, Sodium levulinate, Sodium phytate, Citric acid, Potassium sorbate, Alcohol, Nuphar luteum root extract*, Sodium hydroxide. * = ekologisk.

Certifiering: EcoCert

3 tankar på “Marilou Bio Eau Micellaire face and eyes

    1. Jag tror faktiskt att SO’BiO étic och Marilou Bio kommer på delad 1:a plats 😉 De är både mycket ”lätta” i sin doftsättning och snälla mot känsliga ögon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.